Step 1: Save the lonely banana!

Monika Ciesielska
[Translate to English:]
[Translate to English:]

Discover 7 benefits of eating brown bananas.

The inconspicuous, fully ripe fruit offers a wealth of precious benefits. Find out why a brown banana is better than a yellow one!

  1. It is sweeter that its yellow competitors.
  2. It provides a quick energy boost.
  3. Its brown skin is a telltale sign that the fruit is ripe and full-flavoured.
  4. It is a great ingredient for a post-workout meal.
  5. It contains as much as 400 mg of potassium and only 1 mg of sodium, which makes it effective in reducing blood pressure and preventing heart disease.
  6. It has only 100 calories (for a medium-sized banana of ca. 110 g)
  7. It makes for a good smoothie base (ensuring a sweet flavour with no added sugar).
[Translate to English:]

[Translate to English:]

[Translate to English:]
  1. Jest słodszy niż jego żółci konkurenci.
  2. Daje szybki zastrzyk energii.
  3. Brązowa skórka świadczy o tym, że banan osiągnął pełną dojrzałość i pełnię smaku.
  4. To świetny pomysł na element posiłku potreningowego.
  5. Zwiera aż 400 mg potasu i zaledwie 1 mg sodu, dzięki czemu może obniżyć ciśnienie tętnicze krwi i działać profilaktycznie na choroby serca.
  6. Ma tylko 100 kalorii (dla średniego banana, około 110 g);
  7. Jest świetną bazą koktajlu (nadaje słodycz bez konieczności dodawania cukru).